Velkommen til turbloggen vår!

Nedenfor finner du blogginnlegg fra turene i 2011.
Ta også en titt på kartet helt nederst, der vi har plottet blå punkter ved hjelp av iPhone og gps. Du kan klikke på punktene for å vise tekst/bilde.
Bilder fra turene finnes fordelt på etapper i kolonnen til høyre.

Vi er ikke ferdig med Norge ennå (se kart), men planlegger å ta resten litt etter litt over noen år. Bare å følge med!

tirsdag 23. august 2011

Breheimen på 3 dager

Da har vi kommet oss til Turtagrø, og har benytta anledningen til å besøke Trude og Aslak i Sogndal (1 time unna). Dei har fått det veldig fint, og det var veldig koselig å være på
besøk.
Har hatt fine dager opp og ned fjell i Breheimen, og nå tar vi straks fatt på Jotunheimen.
Gikk fra Sota seter lørdag, 700 raske høydemeter opp, og over i uren luren i kilometer på kilometer. Kommer ikke til å velge den ruta igjen med stor sekk. Ble vakkert rundt oss da vi var vel forbi Illvatnet, men det var vi nesten for slitne til å legge merke til. Vel framme på Nørstedalseter kl 20, og verten svingte sammen en tre-retters til de langveisfarende, mens vi fikk oss en dusj. Herlig!
Søndag gikk turen igjen opp og opp i uren luren, men ura var snillere enn dagen før. Mot toppen på 1780moh fikk vi sva og kunne sette opp farta. Kryssa en arm av Liabreen (som sikkert er borte om noen år), og over Liaflui kom regnet. Sleipe sva ned mot Stølsdalen, men vi kom trygt ned selv om vi ble våte. Veldig trivelig selvbetjeningshytte, restaurert gammal steinbu med tilbygg, i vill flenge av en dal. Abefales!
Mandag gikk turen til Turtagrø, ned i skar, og over hammer med sjarmerande gammal steinlagt sti. Ned i enda eit skar, og opp i endebratt bekkedal, opp forbi gamle stølstufter og blåbærmark, mm! Flott utsikt! Vel oppe føltes dalen ned mot Turtagrø som å komme til østlandet etter å vært gjennom vestlandet før lunsj. :)

1 kommentar: